px1.gif bg_left.gif

2. poglavlje: Zasto ne najbolje? ................................................................................. 85Trinaest koraka potrebnih za drustvo koje uci u 21. veku

Zamislite drustvo 21. veka za samo nekoliko godina.

Svaki ucenik raspolaže vlastitim prenosivim racunarom.

Svaka porodica raspolaže vlastitim kombinovanim uredajem koji objedinjuje televizor i racunar i kosta svega 300 americkih dolara, a možda i mnogo manje. Svaka kuca i svaki ucenik povezani su Internetom.

Svaka osoba, u gotovo svakom životnom dobu, rnože imati trenutni pristup najboljim svetskim nastavnicima iz bilo kojeg predmeta.

Svako može da bira sto god želi iz najboljih svetskih biblioteka, interaktivnih naucnih muzeja i umetnickih galerija.

Svako se redovno povezuje s drugim ljudima sirom sveta i stvara svoje vlastite elektronske igre kako bi proucavao svoje omiljene teme. Svaki novi roditelj uvežban je da zna da razvije fantasticne rane potencijale kojima raspolaže svako dete, kako bi raspoznao razlicite temperamente i posebne stilove ucenja i misljenja.

Svaki cetvorogodisnjak zna da cita, pise, srice, broji, sabira, oduzima, množi, deli, sam izmislja price, crta, slika i govori tri ili cetiri jezika, a sve je to naucio kroz igru i zabavu.

Zdravlje svakog deteta redovno se proverava od samog rodenja, kako bi bili sigurni jesu li njegov vid, sluh i druga cula u izvrsnom "stanju za ucenje".

Svaki petogodisnjak ili sestogodisnjak pocinje skolovanje s jednakom mogucnoscu da potpuno razvije svoje potencijale.


sledeće | poslednje
 
bg_right.gif px1.gif